21. Dönem Mezuniyet Törenimiz
  19 Temmuz 2018

Sayın Müdürümüzün 21. Dönem Mezuniyet Töreninde yapmış olduğu konuşma metni aşağıdadır.

Basınımızın güzide temsilcileri;

Değerli İdareci ve Öğretim Görevlisi Arkadaşlarım;

Kıymetli Misafirlerimiz;

Genç,  Dinamik ve Sevgili Meslektaşlarım;

Okulumuzun 21.Dönem Mezuniyet törenine hoş geldiniz.

Değerli Arkadaşlarım;

Ailesi tarafından bizlere teslim edilen bu gençleri eğiterek, yarınlara hazırladınız.

İnanıyorum ki onları, ülkemize en iyi, en başarılı şekilde hizmet için yetiştirdiniz.

Sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili Gençler, Değerli Genç Meslektaşlarım;

Okulumuzda bulunduğunuz süre içerisinde kendinizi en iyi şekilde yetiştirdiniz ve geliştirdiniz.  Size sağlanan tüm imkânlardan olabildiğince yararlandınız.

Artık, çalışacağınız yerlere atanacaksınız.

Okulumuzda almış olduğunuz bilgi ve beceriler size, meslek hayatınız süresince yeterli olmayabilir. Meslek hayatınız boyunca sürekli kendinizi geliştirecek, devamlı okuyacaksınız.

Sizlere görev, yetki ve sorumluluk veren tüm kanunları en iyi şekilde bilecek, meslek hayatınıza uygulayacaksınız.

Gerek meslek, gerekse sivil hayatınızda asli görevlerinizden olan yoksula, düşküne, garibana, yardıma muhtaç olanlara hizmet etmeyi, kendinize düstur edineceksiniz.

Sevgili gençler, herkesin mutlaka bir hedefi olmalıdır. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle meslek hayatınızda kendinize doğru hedefler belirleyin. Hedefe ulaşmada; aldığınız eğitim, iradeniz, azminiz ve kararlılığınız size yol gösterecektir.

Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek, fakat asla yılmayacak, pes etmeyeceksiniz. Başarılı olma adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacaksınız.

Dürüst olacaksınız, kimsenin hakkını yemeyeceksiniz, kimsenin hakkını da kimseye yedirmeyeceksiniz. Hakkınızı da haddinizi de  bileceksiniz.

Amirlerinize, üstlerinize, meslektaşlarınıza, ailelerinize ve halkımıza saygılı olacaksınız.

Hiçbir kimse ya da  örgüte,  hele hele hiçbir cemaate yada tarikata, hiçbir şıha ya da şeyhe bağlı olmayacaksınız.

Bağlı olacağınız tek bir yer vardır;        O da DEVLETTİR, DEVLET.

Hiç kimseye Devlete el kaldırtmayacaksınız.

Hiç kimseye Devlete laf söyletmeyeceksiniz.

Hiç kimseye Devlete yan baktırmayacaksınız.

Devlete isyan eden hainleri topyekun imha edeceksiniz.

Gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alacaksınız.

Unutmayınız ki Zalime Merhamet, Mazluma İhanettir.

Size sığınanlara kapınızı, kucağınızı ve kalbinizi daima açık tutacaksınız. Çıktığınız yolu, taşıdığınız yükü bileceksiniz.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Orta Asya bozkırlarından Viyana’ya, Kırım’dan Yemen’e kadar, yüzyıllarca Türklüğün ve Müslümanlığın istikbali için canlarını veren;

1071’ de  Malazgirt’te

1453’te İstanbul’da

1915’te Çanakkale’de

1921’de Çaldağ’da, Dumlupınar’da, Sakarya’da

1974’de Kıbrıs’ta ve

1984’ten beri son kalemiz Anadolu ve çevresinde destanlaşan;

15 Temmuz’da Vatan Sevgisinin ne demek olduğunu bütün dünyaya gösteren;

Sadece bizim değil bütün mazlumların da umudu olan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhları Şad Olsun.

Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Allah dünyayı Türksüz, Türkleri Vatansız bırakmasın.

Sevgili GENÇLER;

Sefer sizden, zafer Allah’tan olsun.

Allah görevinizi hayırlı kılsın.

Hayatın tüm başarıları sizlerle olsun.

Gazanız mübarek olsun.

Allah sizleri ve Müslüman Türk neslini korusun.

Sayın Müdürümüz Metin TANRIVER' in Konuşmaları için tıklayınız

Haber Paylaş